Opis:
Wieloletnie testy oraz tradycyjne rzemiosło połączone z nowoczesnymi technikami produkcji umożliwiło nam stworzenie shishy naszych marzeń.
Składa się ona z 3 głównych elementów, wykonanych z grubego szkła: rurka z dyfuzorem, cybuch oraz korpus.
Do unikatowej shishy stworzyliśmy stalowe elementy : komin, podstawkę na węgiel i szczypce.
Pozwalają one na wyeliminowanie używania dodatkowych materiałów (takich jak np. folia aluminiowa) oraz łatwą regulację temperatury w cybuchu.
Wiele uwagi poświęciliśmy dobraniu odpowiedniego węża do Shishy, który nie wydziela żadnego zapachu i jest możliwy do wyczyszczenia w 100%.
Szklane elementy:
- Korpus zrobiony z 7 mm szkła, dzięki któremu jest trwały, solidny i stabilny. Dzban posiada trzy otwory (szlify). Do górnego szilifu wchodzi rurka, natomiast dwa pozostałe służą do podpięcia węża lub odpowietrznika (zatyczki).
- Rurka z dyfuzorem - idealnie dopasowana do korpusu. Zakończona jest z jednej strony szlifem na cybuch, a z drugiej dyfuzorem z 9 nacięciami.
- Cybuch - dzięki zastosowaniu szlifu wpasowuje się do rurki. Posiada cztery otwory, dzięki którym możliwy jest przepływ powietrza.
- Odpowietrznik / Zatyczka - szklana kulka ze szlifem pasującym do małego otworu w dzbanie. Pozwala na łatwe opróżnienie shishy z dymu.
- Szklany ustnik typu Tuba.
Stalowe elementy:
- Komin - zapewnia osłonę, zwiększa temperaturę w cybuchu oraz zabezpiecza węgiel przed wypadnięciem z podstawki.
- Podstawka na węgiel - posiada podłużne otwory do przepływu powietrza. Łatwo reguluje się temperaturę w cybuchu dzięki możliwości swobodnego przesuwania węgielków.
- Sczypce - dzięki nim można wygodnie przesuwać i podnosić węgielki.
Gumowe elementy:
- Wąż przystosowany do kontaktu z żywnością. Wykonany jest z nowoczesnego elastomeru termoplastycznego TPE. Doskonały do zasysania powietrza lub dymu.
Cechy:
- kompletny zestaw
- grube szkło
- nowoczesny wygląd
- brak konieczności korzystania z folii aluminiowej
- stabilna budowa
- łatwa w użyciu
- łatwa w myciu